Underbart god fika :)

bild 2

Igår blev det en liten utflykt till Orust för att besöka den flytande båtmässan i Ellös. Det blev så klart en del dreglande över fina segelbåtar, särskilt nu när vi efter årets semester lyckats sälja vår lilla segelbåt. Tanken med att sälja båten är så klart att vi vill köpa en större båt för större äventyr. Vår lilla segelbåt är dock saknad och kommer alltid vara speciell :)

Eftersom jag mer eller mindre har blivit besatt av äggost tänkte jag så klart att denna lilla utflykt skulle vara perfekt att kombinera med ett fikastopp beståendes av äggost och kaffe någonstans på vägen till Ellös. Kaffe och äggost är enligt mig den godaste efterrätten som finns :)

Tidigare äggost-stopp i år har varit Henån, Skärhamn och Marstrand. Så snart kan jag kora Bohusläns godaste äggost ;)

Jag googlade och hittade ett ställe i närheten av Ellös som dessutom är ett KRAV-märkt kafé så både kaffe och äggost är KRAV-märkt. Så himla gott!

Vill du göra äggost så kan du antingen testa mitt något LCHF-anpassade recept eller googla dig till ett traditionellt recept. Mitt recept skiljer sig i det avseendet att jag istället för mjölk och filmjölk använder grädde, vatten och gräddfil. Sedan har jag så klart inget socker i min utan istället lite sukrin.

Bor du i närheten av Göteborg och vill testa äggost och kaffe på det ställe vi besökte idag så heter stället Tavlebords Honungsgård http://tavlebordshonungsgard.se/

Andra favoriter för äggostintag är:

Hotell Nordevik i Skärhamn http://www.hotellnordevik.se/

Bryggcafét i Henån http://www.haeremai.se/f_aktuellt.php

bild 1

Så här glad blir jag av lite sol, kaffe och äggost :)

bild 3

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s