LCHF, PALEO, RECEPT

Min godaste kycklingrätt!

DSC_1046_S

Som variation till allt blomkålsmos och annat mos ville jag hitta på något med ett tillbehör som har lite mer struktur utan att det blir hela råa grönsaker. Jag tänkte då genast på min kalla couscous och att den skulle gå att göra en varm variant av :)

Smaksättningen på denna rätt blev lite inspirerad av Nordafrika och Indien: kanel, persilja, chili och curry.

RECEPT (8 portioner)

Kycklingen
ca 2 kilo kycklinglårfilé
1 tesked chilipulver
1/2 tesked gult currypulver
salt
smör

Couscous
1 stort blomkålshuvud
1 morot
3 små rödlökar
1 stor gul lök
3 stora vitlöksklyftor
2 matskedar olivolja
ca 200 gram smör
ca 1 tesked spiskummin
ca 1/2 tesked kanel
salt och svartpeppar
ca 1 matsked torkad persilja

Sätt ugnen på 175 grader. Ta en stor långpanna och lägg ner kycklingbitarna i pannan. Dela dem eventuellt på mitten ifall de är stora. Sätt in i ugnen i ca 45 minuter. Höj sedan temperaturen till 200 grader och låt stå ytterligare ca 15 minuter. Ha lite koll så de inte får för mycket färg bara!

Dela blomkålen i mindre bitar och kör dem i en mixer eller matberedare tills den blir finfördelad i smulor stora som couscous. Ta en stor kastrull och lägg i smör och olivolja. Hacka vitlök och gul lök fint, strimla rödlöken tunt och skär moroten i små tärningar. Tillsätt salt, svartpeppar, kanel, spiskummin och persilja. Fräs ihop tills löken blivit lite mjuk. Häll sedan över blomkålssmulet och rör ihop på svag värme. När kycklingen är klar kan du tillsätta lite, ca 1 dl, av vätskan som blivit av kycklingen. Rör ihop och smaka av med eventuellt lite mer kryddor eller lite mer smör.

Under tiden som couscousen står till sig lite, under omrörning, lägger du över den färdiga kycklingen i en annan kastrull. Lägg i en stor klick smör och krydda med chilipulvret, curryn och lite salt. Rör runt så att allt blandar sig väl och låt kryddorna fräsa in sig lite i kycklingen.

Servera kycklingen med couscousen och som vanligt kan du ta en extra klick smör på köttet till servering :)

Har man inget emot mejeriprodukter kan man servera en kall yoghurtsås till detta. I så fall skulle jag krydda den med vitlök, lite lime och persilja :)

Annonser

En reaktion till “Min godaste kycklingrätt!”

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.