LCHF, PALEO, RECEPT

6 goda tillbehör – mina favoriter!

DSC_0036_S

Hej på er!

Många kanske tycker att det kan vara svårt att hitta på bra tillbehör till maten. Kanske är det så att det lätt blir samma sak varje dag eller att det helt enkelt bara blir lite grön sallad.

Därför tänkte jag dela med mig av mina sex favoriter när det gäller tillbehör. Vill ny ha fler exempel på goda tillbehör, såser och röror kika då in här (tillbehör) och här (såser och röror).

På bilden ovan ser ni en av mina favoriter nämligen grönsakspasta, så kallad zoodles. Jag gör den oftast på zucchini, men även morot, rättika och rödbeta fungerar bra. För att göra detta tillbehör behöver du en grönsakssvarv. Jag är supernöjd med den jag har och vill du ha en likadant köper du den här hos KitchenTime!

Just nu kan du dessutom köpa din grönsakssvarv till rabatterat pris, endast 199 kronor. Passa på! :) Klicka på länken ovan så kommer du till erbjudandet!

IMG_0493_S

En variant på potatissallad gjord på blomkål och hemgjord majonnäs. Gott till grillat eller tex kallrökt lax.

DSC_0848_S

Olika mos är gott. Jag gör antingen på bara blomkål, bara broccoli, en blandning av dessa eller så gör jag mos på rotselleri. Det går även fint att göra varianter på rotmos och då ha i lite morötter tillsammans med blomkål eller rotselleri. Här ovan är det ett mos med blomkål och broccoli.

DSC_3346_S

Gratänger av olika slag är lätt att göra, särskilt om du ska bjuda på middag. Denna är utan grädde men med lite ost. Passar fint till en söndagsstek.

DSC_0037_S

Här är en variant på en potatiskaka, fast den är gjord med selleri, bladspenat, vitlök och en massa smör. Görs i en brödform och skärs i bitar. Passar perfekt till en finare köttbit på en middagsbjudning. Vi har haft denna s om tillbehör på en 80-års fest och en nyårsmiddag.

DSC_1236_S

Enkelt, fräscht och smakrikt ljummet tillbehör till grillat kött gjort på blomkål. Härligt på sommaren, men går så klart att variera med olika innehåll och kryddning och kan då även ätas varmt.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.