EKOLOGISKT, GIFTFRITT

Rent hus :)

DSC_0020_S

Städning och tvättande kanske inte är det man helst tänker på när det är sommar och semester. Men, tryter det i hyllan i städskåpet så är det faktiskt lite kul att fylla på med ekologiska och bra produkter, det tycker i alla fall jag :)

Jag beställde hem lite städ- och tvättgrejer från min favoritbutik jordklok.se. Det blev tvättnötter, toarengöring, allrengöring och tvättmedel. Alla produkter förutom det flytande tvättmedlet har jag provat förut och haft ett bra tag. Jag har testat lite olika tvättmedel och förutom tvättnötterna har jag hittills inte hittat något tvättmedel som jag varit helt nöjd med.

Jag har haft pulvertvättmedel tidigare, också från jordklok.se, men nu har jag läst att det finns något dammbildande material i pulvertvättmedel (Zeoliter) som kanske inte är så bra, så nu vill jag testa en flytande variant istället. Läs mer om zeoliter tex här!

Städprodukterna från Ecover är jag jättenöjd med och jag har även deras spisrengöring och maskindiskmedel.

Märket Bio D som det är på det flytande tvättmedlet är samma märke som det tidigare pulvertvättmedlet jag haft och jag har även en riktigt bra spegel- och glastvätt i samma serie.

Tvättnötter är grymt bra! Billigt, så eko och rent det kan bli och jag tycker att de luktar riktigt gott (vet dock att kanske inte alla tycker det, men då kan man tillsätta lite eterisk olja för att få tex lavendeldoft).

Jag har testat en hel del olika produkter och de jag använder nu tycker jag är riktigt bra. Så vill du slippa köpa på dig grejer som du sedan inte vill ha kanske någon av ovanstående produkter kan vara något för dig :)

Inlägget är ett samarbete med jordklok.se
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.