Är det helt omöjligt att sluta med detta?!

DSC_2533_S

Jag har av och till försökt sluta äta ost eftersom det är en mejeriprodukt och det är ju något som jag försöker undvika eller i alla fall minimera så mycket det går. Det funkar ett tag, men sedan faller jag dit igen och då kan jag lätt gobbla i mig rätt mycket. Ost är ju så gott! Vad blir inte godare med lite ost på? ;)

Godast är nog att göra ost-och-smörrullar med rumsvarmt smör, eller att äta ost med smör och nötter… typ bara trycka in i käften :)

Alla andra mejeriprodukter klarar jag mig bra utan (nu räknar jag inte smör till detta, bara så ni vet ;)). Inga problem för mig att skippa både grädde, fet yoghurt och alla andra feta mejerier. Men ost verkar helt omöjligt att sluta med! Är det likadant för er?

Jag har fått för mig att get- och fårost ska vara lite bättre än ost gjord på komjölk, så när jag äter ost försöker jag trycka ner annan ost än ost på komjölk :)

Så nu har jag bestämt att på helgerna, då ”får” jag äta både ost och dricka kaffe :)

Detta verkar fungera ypperligt normala veckor när man arbetar… men eftersom sommaren är som en lång helg tillämpar jag helgprincipen, dvs det är ok att äta ost varje dag… och dricka kaffe ;)

Annonser

4 thoughts on “Är det helt omöjligt att sluta med detta?!

 1. Maria

  Testa att göra ost av zucchini, ett helt ok substitut tycker jag, man kan hyvla den, använda i gratänger, pizza då den smälter.

  Gilla

  Svara
  1. Sophie Inläggets författare

   Det lät både konstigt och intressant! Menar du att du river zucchini över en pizza och att den smälter och får en ostliknande konsistens?

   Gilla

   Svara

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.