Tvådelad bärkaka

DSC_0032_S

Eftersom det skördas vinbär här för fulla muggar så är det ju gott att äta en del färska och inte bara frysa in rubbet. Jag gjorde en ny variant på efterrätt på det jag råkade ha hemma och det blev inte så pjåkigt för att vara nöt- och gräddfritt :)

RECEPT (1 stor rund form ca 8 bitar)
1 litet paket keso
3 ägg
1/2 tesked äkta vaniljpulver
1 tesked 12%-ig ättikssprit
ca 1 matsked sukrin melis
färska bär av valfri sort typ 2-3 dl
en klick smör

Ta en bunke och lägg i keson och vaniljpulvret samt hälften av sukrinet. Dela på äggen och lägg äggulorna i bunken med keson, blanda ihop väl. Lägg äggvitorna i en annan tom bunke. I bunken  med äggvitorna tillsätter du ättikan och återstående hälft av sukrinet. Vispa vitorna till ett hårt skum.

Ta en pajform med fast botten och smörj in med en klick smör. Häll över kesoblandningen och lägg ut bären. Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 20-30 minuter. Ta sedan ut formen och höj ugnstemperaturen till 225 grader. Bred ut äggvitefluffet i ett jämnt lager över formen och sätt sedan in i ugnen igen tills marängen fått lite färg.

Ät kakan som den är eller med lite vispad grädde och lite extra bär.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.