Vad blir detta – ägg, fet yoghurt, olivolja… & honung?!

DSC_0001_S

Det blir en fantastisk hemmagjord hårinpackning! :)

Nu har jag äntligen testat göra egna hårinpackningar. Inte så svårt som det låter och inte så många olika ingredienser som behövs. Jag ville göra några inpackningar för torrt och lite slitet hår, ja helt enkelt ge mitt hår lite extra näring och fukt :)

Så har du inget annat för dig i helgen så varför inte pyssla om ditt hår lite extra? :)

Jag googlade lite och hittade dessa två varianter som kändes lagom avancerade. Jag köpte ekologisk flytande honung, fet yoghurt (tyvärr ej eko) och ägg och olivolja har jag alltid hemma. Sedan råkade jag ha en hel del andra oljor som tydligen ska vara bra för hår och hårbotten, yes! :)

Variant 1 – Yoghurt och ägg för slitet hår
4 msk naturell yoghurt
1 äggula
1 msk olivolja
1 tsk honung

Blanda yoghurt och olja och därefter honung samt äggula. Massera in i hela håret, men mest på topparna. Låt verka i 20 minuter. Tvätta håret som vanligt.

Jag lät det sitta i lite längre, typ 40 minuter.

Variant 2 – olika oljor för torrt hår (denna hittade jag på själv men jag såg liknande varianter på olika hemsidor)

olivolja
arganolja
jojobaolja
kokosolja
2 droppar eterisk apelsinolja
2 droppar eterisk patchouli olja

Jag blandade allt förutom kokosoljan i en liten flaska med sprejpump. Kokosoljan smetade jag i direkt från burken. Proportionerna mellan de olika oljorna är lite på känn och spelar nog inte så stor roll, men ta inte mer eterisk olja än ovanstående. Totalt hade jag kanske 10 ml olja (ej inräknat kokosoljan)

Spreja/kleta in i håret och massera noga in hårbotten och längder. Sätt upp i en tofs och sätt på en duschmössa. Vira runt en handduk. Jag hade inpackningen i cirka 3 timmar, men jag har läst att man kan låta den sitta i över natten. När det är dags att tvätta ur inpackningen MÅSTE du hälla i schampo i torrt hår, dvs innan du blöter håret. Ta rikligt med schampo och massera väl. Skölj sedan med ljummet vatten. Sitter det kvar lite olja är det helt ok, håret kommer suga upp resterna. Smart att göra detta på kvällen så är håret fint på morgonen. Väljer du att sova med inpackningen kan det ju vara smart att göra den på en fredag eller lördag så att du är ledig dagen efter och inte behöver riskera att gå iväg till jobbet med ett hår som ser ut som en fettbomb exploderat i.

Variant 3 – Olja och honung för torrt hår (har inte testat denna än)
2 msk honung
2 msk olivolja

Blanda honung och olivolja och massera in i håret. Låt verka cirka 30 minuter. Tvätta håret som vanligt.

Jag har även läst att det ska vara bra att göra oljeinpackningar med bara kokosolja. Så det ska jag testa nästa gång :)

Variant 1 och 3 kommer från denna blogg, där du även hittar andra recept på hårinpackningar:

https://www.bravardag.se/skonhet-och-mode/har-och-frisyr/artikel/gor-din-egen-harinpackning

Nu är det några dagar sedan jag gjorde inpackningarna och jag tycker håret blev riktigt bra! Mitt hår gillade särskilt min egenkomponerade oljeinpackning. Jag testade att låta variant nummer 2 sitta i över natten, det blev totalt 12 timmar! Inte svårt alls att få bort oljan och håret känns riktigt nice efteråt. Detta ska bli en ny hårrutin för mig helt klart :)

Annonser

2 thoughts on “Vad blir detta – ägg, fet yoghurt, olivolja… & honung?!

  1. Ping: Mitt-i-veckan-tips | ekofilosophie

  2. Ping: Utvärdering kokosolja x 2 | ekofilosophie

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.