Otippat för att vara mig!

DSC_2539_S

Förra året när vi hade sommarbjudning för släkten fick vi en jättefin orkidé. Den blommade och höll sig fin ett par månader… men sedan trillade blommorna av. Jag har helt enkelt inte så gröna fingrar när det gäller så delikata blommor.

Men, rätt var det är händer det! Jag har sedan blommorna trillat av vattnat ”bladen” titt som tätt och för några veckor sedan växte det ut en ny gren, sedan en massa knoppar och nu jäklars blommar växten igen! Sjukt otippat måste jag säga :)

Skoj, och ska bli kul att se hur länge den blommar innan jag lyckas ta död på blommorna igen :)

DSC_0051_S

Annonser

2 thoughts on “Otippat för att vara mig!

 1. Urszula

  Hej
  Den som alla andra växter blommar och sedan vissnar blommorna och växten vilar tills nästa gång den skall blomma. Det kan vara om en månad eller om sex månader så det inte är du som dödar blommorna processen är helt normal.

  Gilla

  Svara
  1. Sophie Inläggets författare

   Jo det klart men jag har en känsla av att de orkidéer jag haft tappar blommorna rätt snabbt. Men det kanske bara har slumpat sig så :) Riktigt kul att den blommar igen iaf, det har jag inte varit med om tidigare :)

   Gilla

   Svara

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.