HÄLSA, INFORMATION, SNABBKURS

Jorda dig!

DSC_0714

Har ni hört talas om jordning? Alltså inte jordning av eluttag utan jordning av dig själv! Låter det konstigt? Eftersom jag är nyfiken på det mesta som rör hälsa och kost har jag läst på lite mer om jordning och tror helt klart att det är en bra grej!

Enklaste sättet att jorda dig på är att tex gå barfota på gräsmattan, simma i havet eller lägga dig i sanden på en strand med så lite kläder som möjligt ;) Principen med jordning är alltså att din hud ska ha direktkontakt med jorden/marken/havet.

Så nu när sommaren är här, passa på att gå barfota ute i gräset, ta ett dopp i havet så ofta du kan och ligg och slöa på stranden under ett parasoll och läs en bra bok. Jag har lyxen av att kunna gå ner och ta ett morgondopp, ett kvällsdopp eller helt enkelt bada när jag vill. Det tänker jag ta till vara på i sommar och kanske även fortsätta med året ut! ett kallbad då och då på vintern tror jag är nyttigt! Får se om jag lyckas leva upp till detta ;)

Kortfattat kan man säga att syftet med jordningen är följande:

”då negativt laddade elektroner når din kropp via kontakt med Jorden, elimineras de positivt laddade inflammatoriska radikaler som vi alla bär på och genom det försvinner vår positiva elektriska laddning. Kroppen återgår med andra ord till sin naturliga balans.”

Låter det lite flummigt kanske? Jag kan hålla med! Men, att bada, gå barfota och ligga i sanden på en strand och gotta sig är ju inget som är varken jobbigt eller tråkigt att göra ;) Så om det dessutom är nyttigt är det ju en bonus som känns som att man får av bara farten :)

Är du nyfiken på att läsa mer om jordning? Kika då in på länkarna nedan:

http://morotsliv.com/2014/09/jordning-ger-lakande-energi.html

http://www.earthingpeople.se/sv/styled-5/

http://www.alltforhalsan.se/press/pressmeddelanden/utstallare/9437

http://www.halsovagvisaren.se/33999616

Tips: missa inte att KitchenTime nu har Sommarrea med upp till 60% rabatt på en massa köksprodukter! Klicka på annonsen nedan för att komma till kampanjen :)

Capture

Annonser

3 reaktioner till “Jorda dig!”

 1. Jordars vilket bra inlägg. Precis så är det. Man blir lycklig av jordkontakt. Brukar barfotalöpa på välklippta fotbolls- och rugbyplaner. Bra för löpteknik samt att man känner sig ett med underlaget. Precis som när man sprang barfota som barn. Eller för att inte tala om simning i öppet vatten. Att simma längre sträckor med våtdräkt i en härlig sjö, får en i de bästa stunderna att känna sig som samma element som vattnet. Mäktigt.

  Gilla

  1. Hej! Kul att du tycker inlägger var intressant :) Ja, visst är det härligt att gå barfota i gräs och att bada är ju både svalkande och se ger det en adrenalinkick ifall det är lite kallare i vattnet. Gäller att passa på att jorda sig nu när sommaren är här :)

   Det finns ju så kallade jordningslakan, är lite sugen på att skaffa ett sådant :)

   Gilla

   1. Hade inte hört talas om begreppet innan. Ögnade igenom länkarna o ser att det är både högt o lågt. Ska läsa det lite mer ingående. Om man lägger bort flummigheterna så tror jag att jordkontakt är bra för själen eftersom vi har förnimmelser och minnen av detta sedan barndom o att det lättare att koppla av när man är förankrad i jorden (bildligt talat)

    Jordningslakan lät roligt. Tror dock att jordkontakten måste vara på riktigt. Kanske sova i blomkrukan om man fär plats :-) Återkom gärna om du testar lakanet.

    Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.