LCHF, PALEO, RECEPT

Nöjd & mätt utan avsteg :)

IMG_8403_S

Mätt och belåten efter årets midsommarfirande :) Och i år hade vi dessutom tur med vädret, nästan så att vi klagade på att det var för varmt ;) En härlig dag med god mat, lekar, dans runt stången, mer mat, sånger, tävlingar och en massa skratt. Bättre än så blir det inte!

 

Igår var man ju inte direkt superhungrig med tanke på hur mycket man åt på midsommarafton. I år blev det alkoholfritt för min del eftersom jag körde hem efter firandet. Rätt skönt att slippa vara överdrivet seg dagen efter :)

Bilden ovan är en silltårta, inte LCHF-variant men väldigt fin och de som åt den tyckte den var riktigt god! :)

IMG_8407_S

Första måltiden var så klart sill-lunchen! För min del blev det hackat ägg, gräddfil med rödlök och gräslök, en hel del ost och bregott samt min egna inlagda sill (som till och med fick tummen upp av en icke-LCHF:are som vågade smaka ;)). Istället för snaps och öl drack jag vatten som jag smaksatt med mosade hallon och lingon. Rätt gott och läskande (syns till vänster i bilden ovan).

Efter sillmåltiden och lite dans var det dags för jordgubbstårta. Jag åt istället lite jordgubbar med crème fraiche. Gott till kaffet!

IMG_8416_S

Vi hade med oss en massa skivade karrékotletter utan ben som jag marinerat i typ 16 timmar ( blev så eftersom jag slängde ner dem i marinadpåsen redan klocken 6 på morgonen!). I min marinad hade jag: salt och grovmalen svartpeppar, vitlökspulver, lite cayennepulver, ett par teskedar sambal oelek, olivolja och lite rödvinsvinäger. Det blev riktigt gott.

Som tillbehör hade vi min variant på potatissallad fast med blomkål och ett par klickar smör :)

Hur gick det med LCHF-striktheten för er del? Jag känner mig nöjd även om det blev en hel del ost och mejerier, men det är ju egentligen LCHF det med :) Midsommar är ju egentligen en perfekt LCHF-högtid… kött, såser, sallader, fet sill (sockerfri om du gör den själv) och lite bär och grädde :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.