På G!

DSC_2614_S

I trädgården växer det så att det knakar! Rabarbern är skördad och kanske kan det bli en skörd till lite senare i sommar. Både de svarta- och röda vinbären har växt till sig en hel del, och det ser ut att bli minst lika mycket bär som förra året då det var galet mycket.

Även vinrankan har börjat växa en hel del och det har kommit pyttesmå anlag till druvklasar. Förra året blev det ju en del druvor men på grund av brist på värme så mognade de inte riktigt. Hoppas på att det i år blir varmare så att det går att skörda lite druvor. Jag brukar själv bara äta några enstaka, resten ger vi bort eller så brukar jag ta med mig ett par påsar till jobbet. Det brukar vara uppskattat :)

Pallkragen och två stora blomkrukor är fulla med gula och röda lökar och de ser ut att växa till sig bra. Just nu äter vi en hel del lökblast som är riktigt gott att klippa ner i sitt salladslass eller ha i en gryta. Så passa på att käka det i väntan på att lökarna ska bli klara! :)

DSC_0005_S

DSC_2637_S

Annonser

2 thoughts on “På G!

 1. Catrin - theVeganista

  Åh vad härligt, våra vinbär har också börjat växa som bara den! Förhoppningsvis kan man plocka snart och göra goda pajer! :)

  Gilla

  Svara
  1. Sophie Inläggets författare

   Såg precis att några enstaka svarta vinbär börjar bli lite blåa :) Solvarma mogna bär som man äter direkt från busken eller med lite grädde är så gott och somrigt :)

   Gilla

   Svara

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s