Utflykt med bästa fikan!

IMG_8135_S

Förra lördagen gjorde vi en utflykt upp till Henån på Orust. Målet med utflykten var att titta på en del segelbåtar på en slags flytande mässa och att äta äggost.

Jag hade spanat ut ett café på Orust som serverar äggost. Enligt dem det enda stället på ön som serverar äggost. För att vara säkra på att få oss varsin bit äggost bad jag dem reservera två portioner vilket de var gulliga nog att göra. Vilken service!

Vädret var toppen och vi inledde besöket med att fika och sitta utomhus på deras brygga och spana. Äggost med färska jordgubbar och nybryggt kaffe, blir det bättre än så? Tror inte det :)

Efter fikat gick vi och tittade på båtarna och sedan körde vi hemåt. På vägen hem stannade vi på RJ’s Närproducerat, där vi brukar beställa hem kött ifrån. Eftersom vi ändå körde förbi var det ju lika bra att köpa lite kött, så det blev ett par kilo köttfärs, ett par kilo sidfläsk i bit och ett par märgben som jag ska ha nästa gång jag kokar benbuljong.

En perfekt dag helt enkelt! :)

Vill du testa göra äggost på mitt sätt så finns mitt recept här! 

IMG_8136_S

Fina segelbåtar att titta på både ut- och invändigt :)

IMG_8139_S

Stopp på RJ’s för att köpa lite kött

bild

Efter en god middag hemma stack vi ner till hamnen och pysslade med påmastningen av vår lilla segelbåt. Härlig kväll och vi klarade oss på två personer utan hjälp. En liten kick för självförtroendet helt klart :)

IMG_8143_S

Supergod äggost med färska jordgubbar och gott kaffe. Äggosten serverades egentligen med jordgubbssylt, men vi köpte till lite färska jordgubbar istället. Äggost innehåller ägg, mjölk, fil/gräddfil och lite socker (typ 1 matsked till en hel form). Inte helt LCHF, men bra nära tycker jag och jag gör gärna avsteg från strikt LCHF för denna underbara fika :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.