Klassiker på nytt sätt – lättlagat fredagsgott

DSC_1446_S

Knaperstekt sidfläsk är klassisk husmanskost som är enkelt och gott att göra. Dessutom är det inte helt fel att ha lite kallt stekt sidfläsk i kylskåpet att knapra i sig ifall man blir lite småhungrig ;)

Testa bre på lite rumsvarmt smör och lägg på en ostskiva, rulla ihop och mumsa i dig :)

Som variant på klassikern stekt fläsk med löksås tycker jag det är gott med lite ugnsgrönsaker till istället som tex blomkål, rödlök och lite morötter. Krydda gärna med lite chilipulver så blir det god smak :)

Sidfläsket tillagar jag i ugn, så slipper man allt os och stekstänk som det annars blir i hela köket :)

Recept hittar ni här!

Ha en fin helg allihopa! :)

DSC_1437_S

Annonser

2 thoughts on “Klassiker på nytt sätt – lättlagat fredagsgott

 1. Ulf

  Det här är ju fruktansvärt gott. Bra, fet mättande mat till billig penning. Brukar passa på att köpa ”grillribbs” (tjocka sidfläskskivor) till xpris. Denna vecka (v22), 49 kr på citygross. Iaf i Norrköping.

  Gilla

  Svara
  1. Sophie Inläggets författare

   De tjocka sidfläskskivorna brukar jag också köpa! Köpte 2,5 kilo i helgen som jag ska göra långkok på antingen i lergrytan eller i ugnen på svag värme. Blir inte så knaprigt men mört, saftigt och gott. Och lite hälsosammare än att steka det hårt :) Helt klart bra kilopris och bra fettprocent :)

   Gilla

   Svara

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s