Lyxig snabbmat i helgen?

DSC_2443_S

Helgen närmar sig och då kan det vara bra med ett tips på en lättlagad och grymt god varmrätt, eller vad säger ni? :)

Denna varmrätt bjöd vi på för två veckor sedan när vi lagade en god och somrig trerätters. Otroligt lättlagat, gott och så fräscht och färgglatt. Precis så det ska vara när man ska bjuda på mat tycker jag! Lyxigt både då det är lite annorlunda råvara och lyxigt att slippa stå i köket i flera timmar ;)

RECEPT (4 portioner)

Köttet
2 paket djupfrusta strutsbiffar
salt och svartpeppar
lite smör

Grönsaker
1 fänkål
1 hel färsk broccoli
4 morötter
2 rödlökar
3 klyftor vitlök
ca 50 gram smör
salt och svartpeppar

Kryddsmör
valfri mängd smör
chiliflakes
torkad persilja
lite salt

Garnering
lite ruccola eller färsk bladspenat

Skär grönsakerna i lite olika former. Ångkoka 5-10 minuter tills de blir lite lagom mjuka men fortfarande har en del tuggmotstånd. Ta en kastrull och lägg ner de ångkokta grönsakerna. Lägg i smöret, pressa i vitlöken och krydda med lite salt och svartpeppar. Lägg på ett lock och låt stå.

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg strutsbiffarna på galler i en långpanna. Krydda med salt och peppar på bägge sidor samt lägg på en liten klick smör på varje biff. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter (det frysta strutsköttet är färdiggrillat när man köper det).

Ta en bit rumsvarmt smör och blanda i rejält med persilja, chiliflakes och smaka av med lite salt. Rör ihop. Tips: kör smöret i mikron i ca 15 sekunder så blir det perfekt att gegga ihop med kryddorna. Du kan sedan sätta in smöret en liten stund i frysen eller kylen innan servering för att få en bra konsistens på det.

Servera köttet med grönsakerna och smöret och gärna lite ruccola.

Strutsköttet hittar du i frysdisken för viltkött, brukar finnas tex på Ica Maxi.

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s