2 av 3

DSC_1331_s

För ett tag sen skrev jag ett inlägg om torrborstning. Jag har nu hållit på med detta varje morgon i ganska exakt två månader. Planen är att fortsätta en månad till, då jag läst att man ska göra detta dagligen i tre månader för att sedan bara göra det två gånger i veckan.

Här kommer en liten utvärdering :)

I början tyckte jag det var väldigt tidskrävande med denna borstning, men har man rätt slags borste går det rätt fort. Tar max 10 minuter att borsta hela kroppen. Den första veckan fullständigt snöade det om mig av alla döda hudceller som åkte med borsten. En del av syftet med borstningen, förutom att det är bra för lymfrening, är ju att få bort döda hudceller så att huden blir mjuk och fin.

Nu när jag vant mig vid denna morgonrutin tycker jag det är  riktigt skönt och avstressande och det känns som att hela kroppen vaknar till på ett behagligt sätt. Det blir lite meditativt att stå och borsta sig. Rent hudmässigt tycker jag att jag fått lenare hud och alla döda hudceller är bortborstade sedan länge :)

Jag ska fortsätta med detta även efter min tremånadersperiod helt klart :) Varför inte testa torrbortstning du med? :)

Annonser

3 thoughts on “2 av 3

  1. Monika

    Jag har också borstat c.a en månad nu :) har gjort det förut i samband med tex fasta. Är en skön känsla i kroppen efteråt.

    Gilla

    Svara

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s