Traditionsenligt!

IMG_7595

Som ni vet är jag rätt strikt med min kost och det är väldigt sällan jag gör avsteg från LCHF. Det finns dock ett tillfälle per år då jag absolut tillåter mig avsteg…

… och det är när vi äter traditionsenlig påskbrunch i Marstrand på Marstrands Havshotell. Deras brunch är helt fantastisk god och det finns hur mycket som helst att äta!

I år avnjöt vi brunchen på påskafton och hade riktig tur med vädret. Kyligt och lite blåsigt men soligt och fint. Härligt med en liten båttur och promenad innan det blev dags att äta brunchen. I år skipade jag sillen och åt istället en massa olika sorters lax, kallskuret, goda sallader, lite varma rätter, en hel del ostar och till efterrätt blev det, lite mer ost, en smaksked av en havtornspannacotta och ett litet lass äggost. Äggosten var riktigt god, så jag har bestämt mig för att testa laga egen äggost lite längre fram :)

Så i princip blev nog brunchen rätt LCHF trots allt. Äggost och en smaksked av en liten pannacotta var nog det enda som inte var LCHF… sen kan det iof ha varit socker i tex laxen och rätten pulled pork. Men men, det tycker jag det var värt :)

Här kommer lite bilder från brunchen!

IMG_7615

Delar av den stora buffén. Äter man tårtor så var utbudet sjukt stort och de var verkligen vackra att se på. Jag nöjde mig med att se på dem och inte äta dem :)

IMG_7616

Mina fyra lass med godsaker :) Det tillkom en extra tallrik med äggost på slutet :)

Annonser

2 thoughts on “Traditionsenligt!

 1. Effie

  Min mamma (från allra närmaste hörnet av Norge) brukade göra äggost helt utan tillsatt socker; kalla det skjärost (för att den skär sig) och ha som smörgåspålägg. Mjölk, fil, gräddfil, ägg, salt (finns manga recept med manga olika proportioner). Det är ganska enkelt att göra själv.

  Gilla

  Svara
  1. Sophie Inläggets författare

   Jag har kikat runt och hittat lite olika recept och håller med om att det inte verkar så svårt. Ska bli kul att testa, jag tyckte det var väldigt gott! Inte så mycket socker i recepten jag sett så jag ska testa göra utan sötning och sedan ska jag göra på ägg, gräddfil och en blandning av grädde och vatten istället för mjölk.

   Hoppas på bra resultat :)

   Gilla

   Svara

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.