Mitt träningsprogram

DSC_0920_S

Jag har sedan ungefär ett år tillbaks slutat att gå till ett gym och styrketräna. Jag tyckte helt enkelt att det blev ett stressmoment och det kändes inte särskilt inspirerande att var inne på ett gym. Numera tränar jag hemma och det funkar toppen för mig.

Det krävs så klart att man har en hel del disciplin, vilket jag råkar ha :)

Så här ser mitt träningsschema ut:

 • Måndag – yogapass ca 30-40 minuter
 • Tisdag- styrketräning
 • Onsdag – vila (och Sveriges Mästerkock! ;))
 • Torsdag- yogapass ca 30-40 minuter plus lite styrkeövningar
 • Fredag – vila
 • Lördag – yoga ca -30-40 minuter
 • Söndag – styrke- och konditionspass 40 minuter (högintensivt, dvs maxflås i princip hela tiden)

Utöver detta blir det raska kvällspromenader på vardagarna och en eller två längre promenader på helgerna. Sedan blir det en hel del promenerande på vardagarna också för att ta sig till och från jobbet, samt min nya lunchrutin: 30 min rask promenad :)

Styrkeövningarna och även konditionspasset kör jag med appen ”7 minute workout”. Den är kanonbra!

Det som jag gillar med min träning är att den kan utföras var som helst, jag behöver i princip ingen utrustning. En yogamatta är så klart bra att ha och jag har även motståndskablar/träningsgummiband för vissa styrkeövningar.

Hur ser din träningsvecka ut och vilken träning passar dig bäst?

Annonser

4 thoughts on “Mitt träningsprogram

 1. mikaelssonpetra1

  Hej Sophie!
  Jag har gâtt och blivit träningsfanatiker pâ gamla âr (46 :-)). Det började lite lângsamt för fem âr sen och nu vill jag träna varje dag. Styrketräning, zumba och step tex. Styrka pâ morgonen fastad och sen ett kul pass pâ kvällen är det bästa. Men slitsamt sâ dâ gäller det att maxa âterhämtningen med bra mat och magnesiumfotbad. De är jag ocksâ beroende av.

  Gilla

  Svara
   1. mikaelssonpetra1

    Hej Sophie, min ”go to” för att inte störa magen med en massa mg citrat etc. Det är en matsked magnesiumklorid i ljummet vatten. Sitt ca 20 minuter och lât huden suga upp mg och släppa ut gifter. Huden har ett bättre upptag än magtarmkanalen. Du kan köpa mg sulfat sâkallat epsomsalt ocksâ. Ta det som är billigt och lätt att fâ tag pâ.

    Gilla

    Svara

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.