LCHF, PALEO, RECEPT

Bästa brödrullen!

Den här lilla brödrullen är min nya favorit!  :)

Om ni ska ut och njuta av naturen och våren nu i dagarna, passa på att packa ner några brödrullar med god fyllning och fyll termosen med hett kaffe eller kryddigt te så har ni en god och mättande matsäck. Ut och njut! :)

Jag har tidigare förespråkat mina omelettwraps som ett alternativ till bröd när du vill ha med dig en wrap med något gott i på utflykten eller på picknicken. Nu har jag dock kommit på en ännu bättre grej som är lättare att göra, bara innehåller ägg och blir mer som en vanlig brödrulle.

RECEPT (en brödrulle ca 25 cm lång)

2 ägg
 1/2 tesked kumminfrön
 1/2 tesked fänkålsfrön
 lite salt
 lite torkad oregano
 lite riven parmesan (kan uteslutas)

Själva brödet behöver du bara ägg till, återstående ingredienser är bara smaksättning och kan uteslutas eller bytas mot något annat som just du gillar :) Du kan också variera smaksättningen utifrån vad du ska fylla din rulle med.

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Knäck äggen och lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan bunke. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ut äggulorna med en gaffel och tillsätt lite salt samt kummin och fänkål som du mortlat/krossat innan.
  3. Blanda försiktigt ner äggvitorna i bunken med äggulorna. Gör detta genom att varsamt röra runt med en sked.
  4. Ta en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Bred ut äggblandningen i en rektangel i ett ganska tunt lager. Riv över lite parmesan och strö över lite torkad oregano. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. När brödet är klart, ta ut det och flytta brödet och bakplåtspapperet från plåten till ett galler eller en skärbräda så svalnar det snabbare.
  5. Nu är brödet klart och du kan fylla det med vad du vill! Rulla sedan ihop till en rulle och dela den på mitten så blir det lättare att äta! :)
Annonser

5 reaktioner till “Bästa brödrullen!”

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.