21 dagar

DSC_1511_S

Så, nu har jag avslutat min 21 dagar långa detox! Uppehållet med kaffet fortsätter jag med några dagar till :)

Här kommer en liten färgglad bildkavalkad över det som jag ätit under min detox. För att göra det så enkelt som möjligt har jag kört i princip samma mat varje dag i dessa tre veckor, något undantaget från helgerna då jag ätit min vanliga mat till middag.

Som tur var har denna mat varit supergod, så det har inte känts varken tråkigt eller enformigt att äta samma sak nästan varje dag :)

Till frukost har jag varierat mellan chiapudding, kokta ägg och lite grönsaker, råa grönsaker med lite nötter och kokosolja samt avokadoröra (mosad avokado med smält ghee/kokosolja, en massa kryddor, nerklippt grönkål och lite chiafrön).

Till middag efter jobbet har jag ätit en rejäl sallad:

 • 1-2 kokta ägg
 • 1,5 pannbiff på hönsfärs
 • 1 stor näve grönkål
 • lite hackade paranötter och valnötter samt lite pumpakärnor
 • 3 klyftor pressad vitlök uppvärmd lite snabbt i stekpanna med en matsked ghee och en matsked kokosolja
 • lite bladselleri, broccoli och något annat grönt tex blast från blomkål, zucchini, spenat, blomkål eller rättika
 • grönsaks-rivet som blir kvar när man gör en grönsaksjuice (rödbeta och morot)
 • salt, svartpeppar och lite cayennepeppar
 • 1-2 matskedar olivolja
 • ibland en avokado

Allt ovan har varit ekologiskt och även rawfood, förutom äggen och biffarna som så klart har tillagats. Som dryck till detta har det blivit morots-och rödbetsjuicen samt ett stort glas filtrerat vatten med 1 tesked spirulina och en tesked chlorella i.

Under de första två veckorna körde jag strikt på denna sallad, sista veckan körde jag vissa dagar istället salladen utan ägg och biffar kompletterad med någon av mina matlådor.

Hönsbiffarna har jag gjort av bara hönsfärs rakt av som jag sedan gjort biffar av och kört i ugnen på 175 grader i cirka 55 minuter. Blir faktiskt riktigt gott även helt naturella!

DSC_1513_S

Hönsfärsbiffar med en massa grönsaker.

DSC_1285_s

Min grönsaksjuice fulladdad med antioxidanter.

DSC_1273_s

Samma sallad fast med avokado istället för hönsfärsbiffar.

DSC_1643_S

Min goda sallad med långkokt lammlägg och broccolimos.

DSC_1475_S

Chiapudding toppad med lite valnötter.

DSC_1545_S

Min härliga sallad med hönsfärsbiffar och ägg.

DSC_1674_S

Samma sallad men här har jag kompletterat med en avokado och jag har rivit morötterna och skurit upp de råa rödbetorna istället för att köra dem i råsaftcentrifugen. Köttet till blev ugnsstekt sidfläsk i bitar.

Annonser

6 thoughts on “21 dagar

  1. Sophie

   Hej! Jag såg det, va snällt :) Får se om jag ger mig på att släpa hem en hink eller två ;) Annars testade jag faktiskt göra eget ghee häromdagen och det blev riktigt bra. Lite kul att fixa själv, men det blir ju inga stora mängder! Jag testade med 500 gram smör bara.

   Gilla

   Svara
   1. kristina

    Det är ju som sagt väldigt lång hållbarhet och jag använder det till matlagning och tex beasås. Jag har också gjort Ghee och det tycker jag är gott, den här smöroljan är inte speciellt god.
    Kristina.

    Gilla

    Svara
     1. kristina

      Det måste väl vara samma sak.Men jag gjorde ghee en gång och då blev det lite brynt och det var väldigt gott som kola. Men båda är ju klarnat smör så då kan det ju inte vara nån skillnad.
      Kristina.

      Gilla

      Svara
 1. Ping: Utvärdering & fortsatt kosthållning | ekofilosophie

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.