Micro Greens!

DSC_1581_S

God morgon! Ledig dag idag för min del. Lyx! :)

Våren känns just idag rätt avlägsen i och med att det kommit en del snö i natt. Det är dock väldigt vackert när man kikar ut på alla snötäckta träd :)

Trots snön så är ju våren faktiskt så sakteliga på väg och alla vi som har trädgård börjar nog bli sugna på och fundera på vad vi ska odla i våra land och pallkragar i år. Jag satte ju vitlökar i höstas och kommer nog satsa på gul och röd lök också samt lite örter.

I väntan på att kunna börja odla utomhus så kan  man odla lite inomhus i minidrivhus. Jag ska testa odla så kallade micro greens i ett litet minidrivhus. Det ska bli riktigt kul att se hur det blir. Det utlovas att det nästan inte ska gå att misslyckas med dessa! Perfekt för alla oss som inte har gröna fingrar men som vill odla lite i alla fall. Dessutom kan man ju nu odla utan att ha tillgång till en trädgård. Med dessa funkar det fint att odla inomhus i lägenheten :)

Så här skriver Garden Home, där dessa fröer och drivhus kommer ifrån, om Micro Greens på sin hemsida:

Micro Greens, enkelt, näringsrikt och sprängfyllt med smak

Micro Greens är små, unga skott och blad som du enkelt klipper ner i salladen eller som garnering i maten. Micro Greens har länge varit kända bland kockar men börjar nu äntligen bli tillgängligt för en bredare publik.

Micro Greens kan odlas året om och är närmast omöjligt att misslyckas med. Det enda du behöver är att sätta fröna i minidrivhus på en ljus och varm plats (temperaturen som du har hemma funkar gott) men komplettera gärna med en vanlig lampa sedan är det bara att vattna. Ungefär 1-2 veckor senare är odlingen klar och du kan göra en vacker och god sallad eller som garnering. Studier har visat att Micro Greens är många gånger nyttigare än sina vuxna motsvarigheter.

För att odla Micro Greens behöver du: 1) Minidrivhus, 2) Fröer 3) Vanlig blomjord (hittas i närmsta blomsterhandel eller livsmedelsbutik).

Capture2

DSC_1578_S

Annonser

One thought on “Micro Greens!

  1. Ping: Rekordsnabbt! | ekofilosophie

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.