Färgbomb i ett glas

DSC_1285_s

Hej på er! Jag har bestämt mig för att köra på med min detox i totalt 21 dagar :) I så fall blir min sista detoxdag den 8 mars. Efter det blir det utvärdering!

Eftersom jag skippar kaffe under min detox så blir det lite andra drycker under denna period. Dels en massa örtte, vatten med chlorella och spirulina, varmt citronvatten och så denna lilla färgbomb! :)

Vi har en råsaftcentrifug hemma som är perfekt att använda för att göra frukt- och grönsaksjuicer. Jag har dock hållit mig till grönsaker och skippat frukten ;)

I mina grönsaksjuicer har jag haft i dessa grönsaker varje gång:

  • 1 normalstor rödbeta (jag skrubbar den och skär bort kanterna, skalet får vara kvar)
  • 1 normalstor morot

Grönsak nummer tre, som jag varierat lite, har varit någon av följande:

  • fänkål
  • stjälkselleri
  • broccoli

Dessa går supersnabbt att göra! Lite pyssel att rengöra apparaten i början, men efter ett par dagar går det riktigt snabbt :) Förutom att det blir en god juice blir det även ett grönsakssmul kvar som samlas upp i en behållare. Detta är supergott att äta med lite olivolja och havssalt :) Så släng inte bort det!

Kom ihåg att bara använda ekologiska råvaror när du kör en detox! Det är så klart bra med ekologiskt även annars, men extra viktigt just vid en detox då själva syftet med denna är att rena och avgifta kroppen :)

Är ni sugna på att testa en detox? Har ni kanske testat detox tidigare? Dela gärna med er av era erfarenheter och tankar :)

Annonser

2 thoughts on “Färgbomb i ett glas

  1. Ping: 21 dagar | ekofilosophie

  2. Ping: Utvärdering & fortsatt kosthållning | ekofilosophie

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s