Full fart med detox!

IMG_7259_s

Så, nu har jag varit igång med min detox i drygt en vecka. Jag har läst på en del, bland annat på sidorna nedan, och jag har efter det format min egna variant och mitt egna upplägg på detox :)

I och med att jag äter LCHF så har jag redan uteslutit gluten och socker från min kost. Jag får inte heller i mig särskilt stora mängder E-ämnen och andra konstigheter då jag äter ren mat som oftast är ekologisk och jag köper väldigt sällan hel- och halvfabrikat. I vanliga fall inkluderar en detox att utesluta dessa grejer. Så, jag är väl redan ganska detoxad kan man tro eller i alla fall i ett ganska bra startläge. Jag vill dock testa lite extra detox mest för att det verkar kul :)

Förutom att utesluta ovanstående handlar det mycket om att inte dricka kaffe och alkohol, inte äta så mycket rött kött (största utmaningen för mig ;)) äta mycket gröna grönsaker med mycket antioxidanter och så ska det man äter gärna vara basiskt också.

Min detox ser ut så här:

 • 100 % ekologiskt (eller så nära det går)
 • inget kaffe
 • istället för kaffe dricka olika örtteer
 • dricka mycket vatten gärna filtrerat
 • börja dagen med varmt vatten med pressad citron i
 • dricka spirulina och chlorella varje dag
 • dricka en grönsaksjuice om dagen på broccoli, morot och rödbeta
 • skippa rött kött och istället äta ekologisk kyckling
 • inga mejeriprodukter alls (knappt ens smör!)
 • dra ner på den dagliga äggkonsumtionen från cirka 5 ägg till 1-2 ägg
 • äta fetter i form av: olivolja, kokosolja (klicka på länken så kan du köpa kokosolja med upp till 20% rabatt!) och lite ghee
 • äta lite nötter och frön (pumpakärnor, valnötter och paranötter)
 • äta chiapudding på kokosmjölk
 • äta lite surkål varje dag
 • äta mycket gröna grönsaker
 • äta mer raw food när det gäller grönsaker
 • krydda med vitlök, salt och svartpeppar
 • torrborsta hela kroppen varje morgon i cirka 15 minuter
 • yoga minst tre gånger i veckan
 • basta ett par gånger i veckan
 • undvika att stressa
 • sova som en liten gris, dvs bra sömn ;)

I skrivande stund har jag hållit på med min min detox i lite drygt en vecka. Min tanke är att hålla på i minst 10 dagar.

Bilden ovan visar en av mina detox luncher, visst ser det färgglatt och gott ut? Min detoxmat innebär så klart att det blir lite mer kolhydrater än det normalt brukar bli för min del. Jag slog in grejerna på kostbevakningen.se och tror jag hamnade på strax under 25 gram kolhydrater per dag, vilket då skulle klassas som liberal LCHF och inte strikt LCHF… men fortfarande LCHF :)

Framöver kommer lite fler bilder, recept och inköpslista på vad jag har ätit under dessa dagar, samt utdrag från kostbevakningen.se på en dags näringsintag och fördelning mellan kolhydrater, protein, fett och fibrer. Kika även in på Instagram så får ni lite löpande bilder på min detoxmat :)

Här kan du läsa mer om detox:

Lymfrening – hälsosidorna.se

Detox – hälsosidorna.se

Bloggen ”Lets go detox” – inspiration och recept

Anna Skippers blogg – recept, tips och fakta

Annonser

One thought on “Full fart med detox!

 1. Ping: Utvärdering & fortsatt kosthållning | ekofilosophie

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.