EKOLOGISKT, GIFTFRITT, HÄLSA, INFORMATION, LIVET, PLASTBANTA, SKÖNHET, SNABBKURS

Ny grej att testa: torrborstning!

DSC_1331_s

Den senaste tiden har jag läst på en hel del om detox och snavade då över begreppet torrborstning. Jag har hört talas om det tidigare, men har inte fördjupat mig nämnvärt i det.

Torrborstning innebär att man borstar kroppen när den är torr och man borstar med en torr borste. Ett av syftena med torrborstning är lymfrening. Torrborstningen ökar också cirkulationen i huden och tar bort döda hudceller vilket gör att huden andas bättre och lättare kan släppa ut gifter och slaggprodukter vid en detox. Torrborstning kan också minska celluliter och ger överlag en hy med mer lyster och välmående.

Eftersom jag tycker att det här lät spännande så har jag helt enkelt börjat med torrborstning :) Borstningen ska utföras på morgonen och det tar cirka 10-15 minuter. Så det blir till att stiga upp lite tidigare, men det är det värt! Det ska bli kul att se om jag märker några positiva effekter av detta. Jag har läst att man ska hålla på dagligen i tre månader och efter det räcker det med två gånger i veckan.

Andra saker som är bra för lymfrening är fysisk aktivitet och bastubad.

Jag hittade två bra borstar på jordklok.se som jag har beställt, en för ansiktet och en för kroppen. Båda är helt tillverkade i naturligt material. Det är viktigt att välja en torrborste som har borst i naturmaterial och inte plast.

Vill du läsa mer om torrborstning kan du kika in på någon av länkarna nedan. Det kommer även fler inlägg här på bloggen om detox, jag kör en detox-kost kombinerad med torrborstning sedan en vecka tillbaks :) Lite längre fram blir det också utvärdering av torrborstningen, detoxen och lite tips och recept på vad du kan äta under en detox. Så håll utkik framöver!

Annonser

4 reaktioner till “Ny grej att testa: torrborstning!”

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.