Perfekt mat idag :)

DSC_0214_S

God morgon! Här har det visst snöat lite i natt!

Lite segt idag, då det igår både var AW med jobbet och sedan konsert med ett av mina favoritband: Backyard Babies. Riktigt bra var det! På AW:n var vi på ett ställe som heter Ölrepubliken, jag åt en charktallrik med lite blandat kallskuret och ost och lite oliver. Jag bad om att få smör till och fick en liten skål med smör utan problem. Pluspoäng för det! :) Kika in på Instagram så ser ni bild på maten :)

Idag tycker jag att det passar med ett recept på en variant på fläskkotletter med svål, nämligen fläskkuber med blomkåls couscous :) Fett, gott och med en härlig kryddning!

RECEPT (4-6 portioner)

Sidfläsket
ca 1 kg sidfläsk i bit (jag hade två bitar)
salt och svartpeppar
lite chilipulver

Blomkåls couscous
1 stort blomkålshuvud
blasten från blomkålen
1 stor tomat
1 morot
1 stor röd lök
1 stor gul lök
3 stora vitlöksklyftor
2 matskedar olivolja
ca 300 gram smör
ca 1 tesked spiskummin
ca 1/2 tesked kanel
salt och svartpeppar
ca 1 matsked torkad persilja

Ta en ugnsfast form. Skär ett rutmönster i svålen med en vass kniv. Lägg sidfläsket med svålen neråt i formen. Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter. Efter 25 minuter tar du ut formen och vänder på sidfläsket så att svålen kommer uppåt. Krydda svålsidan med salt, svartpeppar och chilipulver. Höj upp värmen till 225 grader och sätt in i ytterligare 25-30 minuter. Ha lite koll så att det inte blir bränt, vrid i så fall ner värmen. Skär fläsket i kuber efter rutmönstret.

Dela blomkålen i mindre bitar och kör dem i en mixer eller matberedare tills den blir finfördelad i smulor stora som couscous. Ta en stor gryta och lägg i smör och olivolja. Hacka vitlök, rödlök och gul lök fint. Skär moroten och blomkålsblasten i mindre bitar. Lägg ner i grytan. Tillsätt salt, svartpeppar, kanel, spiskummin och persilja. Fräs ihop tills löken blivit lite mjuk. Häll sedan över blomkålssmulet och rör ihop på svag värme. Skär tomaten i mindre bitar och tillsätt strax innan servering.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.