Ser lovande ut!

DSC_0714

I höstas bestämde jag mig för att testa odla egen vitlök. Jag hade läst att det bara var att trycka ner en klyfta på hösten och sedan ska det vara skördedags sommaren efter. Jag petade ner nio stycken klyftor i vår pallkrage och ganska snart började det sticka upp små plantor.

Jag trodde de skulle bli mosade och dö av all snö som kom för några veckor sedan, men de ser precis likadana ut nu när snön smält bort som de gjorde innan snön kom. Inte helt otippat att växter är rätt tåliga, de har ju haft några hundratusen år på sig att anpassa sig till både det ena och det andra.

Så hoppet lever om att kunna skörda egen vitlök till sensommaren :)

Vitlök innehåller ju förvisso en del kolhydrater, men jag tror alla dess nyttiga egenskaper väger upp för detta. Och det är ju inte så att du äter stora mängder vitlök, så det blir inte så mycket kolhydrater i alla fall ;)

Senast som jag handlade hittade jag fina ekologiska vitlökar. Trevligt, det har jag inte sett i min mataffär förut!

DSC_0722_S

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.