Köttiga ben

DSC_2731_S

I höstas fick vi förmånen att köpa hjortkött av en bekant. Detta kött har jag innan dess inte ätit så ofta, men jag tycker att det är riktigt gott och smakrikt. De bitar av hjortköttet som vi sparade till sist var vad jag med mina ringa slaktningskunskaper tror var två hela kotlettsidor med ben. Alltså som köttigare revben ;)

Jag tog en långpanna som jag la ner köttet i. Jag kryddade det med salt, svartpeppar, torkad timjan och rosmarin samt ringlade över lite olivolja. In i ugnen på 175 grader i cirka 50 minuter. Jag fick ta ut köttet efter 40 minuter och kolla ifall det var klart, men det behövde cirka 10 minuter till. Köttet ska vara rosa i mitten, är det för genomstekt blir det torrt. Kanske borde man köra med en ugnstermometer, men jag valde att köra lite på känn :)

Till köttet blev det en lök- och blomkålsröra och lite skivad gurka (mest för att det behövdes lite färg ;))

Lök- och blomkålsröra (2 rejäla portioner)
1 stor gul lök
1 stor rödlök
1/4 blomkålshuvud
1 stor tomat
salt, svartpeppar
3 pressade klyftor vitlök
lite färsk persilja
smör att steka i

Strimla löken och skär blomkålen och tomaten i mindre bitar. Stek i stekpanna med rejält med smör. Pressa i vitlöken och krydda med salt och svartpeppar samt klipp ner lite färsk persilja. Ta i persiljan på slutet så bevarar den sin näring och ger fin färg.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.