Funkade perfekt!

DSC_1316_S

Strax innan vi drog iväg på semester till Sydafrika så fixade jag i ordning lite nytt läppbalsam, handsalva och deodorantkräm. Min deodorant innehåller sheasmör och bara lite kokosolja vilket göra att den ska klara lite högre temperaturer utan att smälta. Kokosolja blir flytande någonstans runt 23-25 grader.

Sheasmör finns i två olika varianter. De tål bägge lite högre temperaturer än kokosolja innan de smälter och jag använder mig av den variant som heter Shea Paradoxa som har en smältpunkt på runt 35 grader (den andra varianten heter Shea Nilotica och har en smältpunkt som ligger någonstans mitt emellan Paradoxa och kokosolja). Shea Nilotica är perfekt att använda i så kallade body butters som då blir lite fluffigare i konsistensen.

Jag hade i alla fall med mig min deokräm till Sydafrika och den höll sig i sin vanliga konsistens trots att jag förvarade den i rumstemperatur. Deon funkade även fint rent svett-mässigt :)

Jag varierar receptet på min deokräm efter årstid. På sommaren har jag i mindre kokosolja och lite mer shea för att få bättre konsistens när det är varmt :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.