Ny variant på chili

DSC_0267_S

Jag är ju lite av en hamster när det kommer till att spara mat och verkligen ta tillvara på alla rester. Jag tycker det är smart att spara grejer och frysa in, så kan man använda det till nya rätter :)

När jag kokade lammlägg sist blev det kvar en massa sås som inte gick att klämma ner i matlådorna, eftersom de redan var överfulla. Då sparade jag istället såsen och frös in den.

Att ha en riktigt god grytbas klar att bara värma på och sedan tillsätta nytt kött, lite grönsaker och kanske lite mer kryddor är himla smart.

Då och då brukar vi göra storkok chili och jag tänkte att jag skulle testa göra en ny variant på chili av såsen från mina lammlägg. Gör helt enkel så att du gör enligt det receptet men istället för lammlägg lägger du i köttfärs på slutet när såsen kokat klart.

Använd cirka 1,6 kilo nötfärs. Tillaga köttfärsen genom att lägga den i en långpanna och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter. Sedan lägger du ner den i större bitar i grytan med såsen och låter det puttra ihop 15-20 minuter.

Jag tillsatte även några grovt delade morötter på slutet :)

Annonser

One thought on “Ny variant på chili

  1. Ping: En robust favorit! | ekofilosophie

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.