LCHF, RECEPT

Veckans fredagsmys: varma mackor!

DSC_0259_S

Då var det fredag igen! Ifall du vill ha en lättare middag kommer här ett tips på en rätt som kan varieras med olika pålägg beroende på vad du gillar :)

Varma mackor är riktigt gott och enkelt att göra. Fyll dem med vad du vill, jag tog skinka, ost, grön paprika och lite hemgjord senap. Senapen gav en riktigt god smak på mackan :)

Gör mina blomkålsbröd, men istället för att steka dem i stekpanna kan du göra dem i ugnen. Ta en plåt, lägg på bakplåtspapper och klicka sedan ut din smet och bred ut den till runda kakor (ca 15 cm i diameter). Sätt in i ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter eller tills de ”stelnat”. Vill du kan du sedan steka dem i stekpanna på slutet för att få lite fin färg.

Ta sedan ett blomkålsbröd, lägg på ett par skivor skinka, bred på senap, lägg över lite tunt skuren paprika och lägg sedan på ett par skivor ost. Lägg ytterligare ett blomkålsbröd ovanpå. Sätt in i ugnen i 175 grader tills osten smält. Ät hela eller dela varje dubbelbröd i fyra bitar.

Annonser

5 reaktioner till “Veckans fredagsmys: varma mackor!”

  1. Idag har jag gjort dina goda blomkålsbröd, helt ovetandes att dom var med på dagens inlägg, dom är ju så goda, just nu ligger dom i frysen på en plåt så jag kan styckfrysa dom sen.
    Hälsningar Keristina

    Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.