Fet kant

DSC_0182_S

Hej på er!

Enkel mat att laga mitt i veckan är kort och gott en köttbit med lite grönsaker och en klick smör. Det funkar alltid tycker jag :)

Även denna vecka blev det en liten fläskkotlett med svål. Sista paret i frysen, så nu får vi vänta ett tag tills det blir dags för en ny köttleverans. Jag har dock kvar lite sidfläsk i bit i frysen så tills nästa köttleverans har jag i alla fall ett substitut till svålkotletterna att se fram emot ;)

Denna gång tillagades kotletterna med svålen stekt separat för att få den genomstekt men ej överstekt. Steks den för kort stund blir den väldigt seg och svåräten eller oätbar… och det vill man ju inte råka ut för, det skulle vara ett sånt slöseri! ;)

Tillbehör blev en lökröra av röd- och gul lök samt lite vitlök och purjolök. Kryddat med chilipulver. En av mina favoriter! Det är även gott att blanda i lite fryst bladspenat och lite färska tomater. Blir lite mer färgglatt då också :)

Ikväll ska jag bänka mig framför Sveriges Mästerkock. Tittar ni också på det? :)

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s