Banting

IMG_5764

Som jag berättat om har jag varit iväg på lite solsemester i Sydafrika på ett ställe som heter Langebaan. Jag hade lite koll innan vi åkte på att LCHF inte är helt okänt i Sydafrika. Det verkar dock kallas för ”banting” där istället för LCHF.

På en del restauranger stod det specifikt i menyn att ville man äta enligt ”banting” så var det bara att fråga efter rätter anpassade efter detta. Skylten på bilden ovan är från ett kaffe där det också erbjöds alternativ som passade för banting. Vi var dock inte inne på stället och snokade reda på vad just de erbjöd som kunde passa för en rabiat LCHF:are som mig ;)

Överlag gick det att till alla rätter byta potatis/pasta/ris mot grönsaker eller sallad. Valde man grönsaker fick man bra, matiga grönsaker och inte bara några salladsblad, som man kan råka ut för här hemma i Sverige ibland.

På vägen hem från Sydafrika mellanlandade vi på Heathrow i London och även där verkar det ha smugit sig in lite LCHF-tänk på vissa av matställena. På ett ställe kunde man minsann enligt menyn få hamburgare utan bröd och pommes och istället få en matig sallad till. Bra! Det går framåt! :) Ett annat ställe hade kokta ägg som man kunde köpa skalade, men hela tillsammans med lite babyspenat. Gött att det inte bara serveras mackor på längden och tvären. Flygplansmaten på British Airways var dock brutalt dålig. Tur att jag hade med mig ost och nötter på hemvägen och på utresan även ett gäng kokta ägg (funkar fint genom tullen både i Sverige och i London!).

Annonser

3 thoughts on “Banting

 1. Birgitta Höglunds Mat

  Ja, det är riktigt hett med LCHF/banting i Sydafrika. Var med i en stor intervju i Losr it Magazine där nu i december och berättade om min hälsoresa på LCHF. Var också på Heathrow i våras, köpte äggen med spenat där på Pret à manger och tog med på atlantflygningen. Riktigt bra komplement till den glutenfria maten jag beställt på United Airlines. British Airways ”mat” från Stockholm till London funkade ju inte alls…

  Gilla

  Svara
  1. Sophie Inläggets författare

   Låter bra att man kan beställa glutenfri mat. Ska kolla upp det till nästa gång! Vad fick du för mat då? :)

   Maten på BA hade jag tyckt var dålig även som icke-LCHF:are ;) På hemresan hade jag med mig en bit ”bulk cheddar” på 180 gram som jag åt upp i brist på annat :) Lite väl mycket ost kanske, men hällre det än maten som BA erbjöd :)

   Gilla

   Svara
   1. Anonym

    Det var kyckling med grönsaker och ris ena måltiden, sen lax med grönsaker och ris, sallad med olivolja och balsamvinäger till. Fruktsallad till dessert. Så det var lätt att äta det jag ville. Hade med smör i en burk till :) Och nötter, eftersom frukosten inte var nåt för mig…

    Gilla

    Svara

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.