Liten, rund och fet

DSC_0488_S

Dessa små smörbollar med olika smaksättning och innehåll är perfekta till en kopp kaffe, som en liten energikick ifall du är lite sugen men inte hinner, vill eller kan laga något att äta. En munsbit innan eller efter träningen eller bara något att trycka ner istället för ett par ost- och smörrullar :)

Dessa bollar kan man ju variera i det oändliga och man kan blanda ihop lite vad som helst. Dessa rullade jag i mandelmjöl så de blev vita istället för bruna :) Eftersom jag käkar strikt LCHF och oftast inte har en massa nötter hemma blir mina bollar onekligen rätt smöriga.

RECEPT (5 stycken bollar)
75 gram rumsvarmt smör
2 teskedar chiafrön
10 gram raw kakaosmör som finhackats
kanel, kryddnejlika och kardemumma
lite mandelmjöl att rulla bollarna i

Ta en liten skål och lägg i alla ingredienserna. Rulla till bollar i handen och rulla dem sedan i lite mandelmjöl. Sätt in i kylskåpet och låt dem stelna innan du äter dem. Mängden kryddor är lite på måfå, men ta rätt rejält. Ta mest kanel, medel kardemumma och minst kryddnejlika.

DSC_0474_S

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s