Fredagsmys: småplock

DSC_0540_S

Enkelt fredagsmys i form av lite sallad, smörstekt brysselkål med vitlök, parmaskinka och grönsaksplättar. Grönsaksplättarna gjorde jag som mina blomkålsbröd fast jag hade i en mosad ugnsstekt aubergine också.

Riktigt gott, men konsistensen blev lite lösare så jag rekommenderar att köra receptet på blomkålsbröden rakt av och helt enkelt göra mindre bitar eller skära ett bröd i mindre delar. Vill du testa med aubergine i så kör auberginen i ugnen i tunna skivor med lite smör, salt och peppar. När de är helt mjuka tar du ut dem och mixar auberginen till ett mos. Blanda sedan i auberginen i ”brödsmeten”. Ta lite mer fiberhusk så håller de ihop bättre. Krydda gärna med lite vitlökspulver.

Kolla lite extra på innehållsförteckningen på parmaskinkan då många märken innehåller lite mer än önskvärt. Det finns några sorter som dock bara innehåller kött och salt, så välj en av dessa :)

Trevlig helg allihopa! :)

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s