Godaste gröna grejen

DSC_0742_S

En av mina absoluta favoriter när det gäller grönsaker är numera grönkål! Extra gott är det så klart när den finns färsk och ännu godare är den om du lyckas få tag på ekologisk. Jag köpte färsk ekologisk grönkål i lösvikt häromdagen i min favoritbutik FRAM Ekolivs i Göteborg.

Jag steker grönkålen lite snabbt i rejält med smör, lite salt, svartpeppar och några pressade vitlöksklyftor. Efter att ha sköljt av grönkålen klipper jag den i större bitar som jag sedan steker. Jag käkar rubbet, även ”stammarna”, som mjuknar efter nån minut i stekpannan.

När det inte finns färsk grönkål att köpa så brukar det finnas lite olika frysta varianter. Då brukar jag välja den hackade som är fryst i små bitar. Lätt att ta fram lite åt gången och snabbt att tina. Perfekt att toppa matlådan med! :)

DSC_0766_S

Annonser

One thought on “Godaste gröna grejen

  1. Ping: Tips för att undvika dagens sockerorgier :) | ekofilosophie

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.