GIFTFRITT, LCHF, PALEO, RECEPT

Nu är den klar! :)

DSC_0199_S

God kväll!

Eftersom jag blev så nöjd måste jag göra ett litet kvällsinlägg :)

Nu är den klar, min lilla julskinka som jag gjort helt från grunden! Jag köpte en skinkstek som jag sedan låtit ligga i saltlake i en vecka. Ikväll tog jag upp den ur saltlaken och kokade den.

Har ni inte griljerat era skinkor än, får ni tips på griljering nedan :)

Jag kokade min skinka i cirka 50 minuter, tror den lilla rackarn bara vägde knappa kilot. I vattnet la jag några lagerblad, en delad stor morot, en delad gul lök och pepparkorn (5 av varje sort) av grönpeppar, svartpeppar, kryddpeppar och rosépeppar.

Efter kokningen bestämde jag mig för att testa griljera den trots allt. Jag vispade ihop ett helt ägg med två matskedar av min hemgjorda senap plus lite extra chilipulver. Detta penslade jag på skinkan och sedan strödde jag över lite pofiber.

Efter cirka 20 minuter i ugnen på 175-200 grader var den klar. Jag har provsmakat en bit och tycker att den var riktigt god! :) Ska absolut göra detta igen. Funkar ju bra att ha i kylskåpet och gå och karva lite på när man blir sugen. Skär man tunna skivor kan man ju göra ost-skink-och-smörrullar av den. Perfekt!

Jag trodde att skinkan skulle bli lite tråkig i färgen eftersom man är van vid alla rosa skinkor (de blir rosa på grund av att nitritsalt tillsätts), men jag tycker min lilla skinka ser riktigt aptitlig ut (ljuset på bilden är inte det bästa att fota i ;)). Lagom salt var den också. Jag använde grovt himalayasalt i min saltlake.

Annonser

2 reaktioner till “Nu är den klar! :)”

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.