Favorit-husman med nytt tillbehör

DSC_0086_S

När vi köper hem kött via RJ Närproducerat köper vi alltid ett par kilo skivat sidfläsk. Perfekt att tillaga klassikern stekt fläsk med löksås på… bara att jag inte gör det med löksås utan lite andra goda tillbehör ;)

Jag kör fläsket i en stor långpanna i ugnen. Även om det blir ett smärre helvete att göra rent formen så slipper jag i alla fall allt stekos och skvätt och det blir inte lika bränt. Jag låter det stå i 175 grader i lite drygt 60 min. Då och då vänder jag på bitarna så att de får jämn färg. Jag kryddar med svartpeppar och en hel del chilipulver så att det får lite sting :)

Denna gång gjorde jag en lök- och blomkålsröra till. Här kommer receptet!

RECEPT (räcker till 8 portioner)
1/2 blomkålshuvud
2 stora rödlökar
2 stora gula lökar
3 ägg
salt, svartpeppar och chilipulver
smör

Ta en ugnsfast form. Skär blomkålen i små bitar och strimla löken. Lägg i formen, tillsätt kryddorna och ett par rejäla smörklickar. In i ugnen i 175 grader tills grönsakerna blivit mjuka (tar ca 35 minuter). Ta ut formen och knäck i äggen. Blanda runt äggen och sätt sedan in i ugnen i ca 10 minuter till.

Servera blomkålsröran till det stekta fläsket. Eftersom fläsket är fett så behövs det, hör och häpna, inte någon extra smörklick på denna rätt ;) Sen kan det mycket väl vara så att det läggs till en eller två smörklickar i alla fall på min tallrik :)

DSC_0090_S

Annonser

One thought on “Favorit-husman med nytt tillbehör

  1. Ping: Färglöst behöver inte vara smaklöst! | ekofilosophie

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.