Nästan 38!

DSC_4122_S

Efter att ha läst en hel del om fasta på olika bloggar och forum blev jag sugen på att testa detta själv. Jag har väl tidigare fastat som mest kanske 20 timmar, men då har det helt enkelt varit för att jag inte varit hungrig förrän 20 timmar efter föregående måltid (inte helt ovanligt när man äter LCHF ;)). Så det har varit en slags oplanerad fasta som inte har märkts av alls så att säga.

I fredagskväll bestämde jag mig dock för att göra en organiserad fasta och satsade på att hålla på i 36 timmar. Inte jättelång fasta,  men ändå avsevärt mycket längre än 20 timmar ;)

Jag avslutade min fasta i morse kl 9. Under fastan drack jag en hel del vatten, en del rooibos te och så slank det ner 11-kaffe igår. Annars åt jag inget. Rätt tråkigt att inte äta, men det gick rätt bra. Det blev till och med något mer än 36 timmar, nämligen nästan 38 timmar.

Jag drack nog avsevärt mycket mer vatten än vanligt. Det jag reflekterade mest över var att jag tänkte väldigt mycket på mat, men höll jag mig sysselsatt så var det inga problem. Jag klämde in en långpromenad på ca 5 km samt ett yogapass och det kändes inte jobbigt alls. Jag trodde att mitt humör skulle bli påverkat, men även det klarade sig bra. Så överlag gick det bra, men det är tråkigt att inte äta. Jag kan tänka mig att köra en liknande fasta lite av och till, men jag tror att min maxgräns för fasta är på typ 40 timmar.

Läs mer om fasta på tex Martina Johanssons blogg här och här.  Finns även en ganska lång tråd om detta på kostdoktorns forum.  Kika även in här för lite mer fakta om fasta. På Dr Mercolas hemsida finns en hel del om olika fastevarianter bland annat periodisk fasta, läs bland annat mer här.

Har ni testat fasta längre perioder än ett dygn? Hur gick det? Var det svårt? :)

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s