Frukostbollar & kaffe

DSC_0607_S

God morgon! Första morgonen med frost och minusgrader! Ser så fint ut när man tittar ut och allt är täckt av ett tunt lager frost. Får se om det blir en liten morgonpromenad om en stund.

De senaste veckorna har jag haft med en liten smörboll till jobbet som jag tagit till dagens kopp morgonkaffe. Passar rätt bra med en liten energikick och sedan blir det äggröran runt 13-tiden.

Jag varierar bollarna lite och du hittar recept på två olika varianter här och här. Jag har ett par varianter till som kommer på bloggen lite längre fram som recept :)

Vad äter ni till frukost? Eller skippar ni frukost och äter helt enkelt när ni blir hungriga? Många kör ju med fett-kaffe, men jag har inte riktigt fastnat för det. Vad säger ni, är det något jag ska testa igen kanske? :)

Jag äter min goda äggröra som första mål på dagen alla dagar i veckan.  På helgen blir det mer normal frukosttid som jag käkar äggröran. Däremot så varierar jag smaksättningen på äggröran så att jag får lite variation på så sätt :)

Tips: testa släng ner bollen i riktigt varmt kaffe. Då får du ett kryddigt kaffe som blir en variant på fettkaffe :)

Annonser

2 thoughts on “Frukostbollar & kaffe

 1. Paula

  Det är så olika med människor, vad man vill äta på morgonen, eller att man inte vill äta någonting, Jag har provat med fettkaffe på morgonen, som är en slags fasta flera gånger, men till mig passar det inte, för blir bara hungrigare. Tycker att det är skönt för magen, att få äta frukost. Kram/Paula

  Gilla

  Svara
  1. Sophie Inläggets författare

   Jag kör lite på konceptet att jag äter när jag är hungrig :) sen om det är klockan 7 eller 13 spelar mindre roll :) fettkaffe tycker jag smakar blä, men det kanske är något man vänjer sig vid. Jag dricker hellre kaffe och tar en smörboll eller smör-ostrulle till :) bara kokosolja i kaffet är dock rätt gott tycker jag :)

   Gilla

   Svara

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s