Skippar att skippa

DSC_3819_S

Jag har senaste tiden försökt dra ner på och nästan helt skippa att äta ost. Det har gått ganska bra men nu börjar jag fundera på om det kanske kan vara bra att peta i sig lite ost trots allt. För att få i sig kalcium tror jag nästan att det behövs lite ost, i alla fall när man som jag i övrigt äter mejerifritt.

Så för tillfället skippar jag att skippa osten… i alla fall skippar jag den inte helt :) Däremot har jag dragit ner på mängden rätt rejält. Jag håller mig till en eller ett par skivor någon gång då och då, och så kan det så klart bli lite ost i någon maträtt. Jag tycker det är svårt att äta bara EN skiva ost, börjar jag så slinker det ner en halv ost typ ;) Därför är det bättre att bara äta ost någon gång då och då tycker jag. Är det så för er också?

Vill du ha en brödvariant att lägga dina ostskivor på så ska du testa mina blomkålsbröd! Här får du recept på en modifierad variant av dessa :)

RECEPT (blir ca 4 bröd)
3 ägg
1 matsked chiafrön
ca 1,5 teskedar fiberhusk
lite salt och svartpeppar
ca 1/2 blomkålshuvud (normalstort)
ca 1 matsked smält kokosolja
smör att steka i
några skivor ost
en halv tomat i skivor

Knäck äggen i en skål. Häll i chiafrön och fiberhusk. Vispa ihop med en visp. Smält kokosoljan i en liten kastrull och häll den över äggblandningen. Krydda med lite salt och peppar.

Kör blomkålen i en mixer tills den är som små smulor. Lägg i blomkålen i äggblandningen.

Låt stå. Stek sedan i smör i stekpanna, ta ungefär en deciliter smet per bröd.

Servera ljumna med lite ost och tomat. Bröden går bra att ha i kylskåpet ett par dagar och de fungerar också bra att frysa.

Annonser

One thought on “Skippar att skippa

  1. Ping: 5 mättande frukostar med ägg | ekofilosophie

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.