Yoga och träna hemma

DSC_0323_S

Lördag morgon, uppe tidigt och har just börjat dagen med ett yogapass :) Bra start på dagen!

Jag började med yoga för ett par år sedan och har sedan dess gjort det cirka tre gånger i veckan. Jag kör yogapassen hemma och det tar cirka 40 minuter.

Innan jag började med yoga läste och bläddrade jag i lite böcker, googlade och sedan hittade jag en riktigt bra liten sak. En kortlek med yogaövningar! Dessa kortlekar finns i en massa olika versioner för olika träning. Jag tycker det är ett supersmidigt sätt att ha alla sina yogaövningar samlade och det är lätt att ta med sig korten på resor och semestrar.

Efter ett par år med yoga har jag fått bättre balans, är ännu vigare och har tränat upp en del muskler som jag knappt visste fanns innan ;) Yoga är alltså bra både för smidighet, rörlighet och balans. Det som passar mig utmärkt dessutom är att jag kan göra det hemma, på resa, inomhus eller utomhus. Allt som behövs är ett golv och helst något mjukt att ligga på.

Sedan årsskiftet går jag inte längre på gym utan jag tränar hemma. Det blir då ett par yogapass i veckan, träning med appen 7 minute workout, lite olika styrkeövningar med kroppen som egenvikt, raska kvällspromenader och allmänt runtskuttande i trädgården. Det kräver en del disciplin, men passar mig perfekt! Jag slipper slösa tid på att ta mig till och från ett gym och jag kan träna när jag vill och var jag vill :)

Jag har så klart införskaffat en miljövänlig och giftfri yogamatta! :)

DSC_0335_S

DSC_0339_S

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.