Bättre än bulle

DSC_3777_S

Godmorgon!

Idag är det tydligen kanelbullens dag, det vill säga ytterligare en schemalagd dag för att folk ska moffla i sig sötsaker. Man skulle kunna göra en LCHF-variant på kanelbullen… eller så skippar man det helt och unnar sig istället en riktigt god och mättande helgfrukost istället, som är minst lika god till en kopp kaffe :) Jag öppnade just ett nytt paket kaffe, krav-märkt och eko så klart, det doftar fantastiskt gott!

Nu var det ett tag sen jag gjorde en riktig omelett! Det blir ju mest äggröra nu för tiden. Jag hade ett paket bacon hemma som jag använde så det blev en riktig LCHF-frossar omelett ;)

Ha en fin höstdag allihopa! Båtpyssel inför morgondagens upptagning står på schemat för min del. Håller även på att läsa på lite om hur man gör oljeutdrag ur blommor. Vill testa göra doftsatt olja som kan användas som parfym. Något att använda en del av lavendeln till. Kommer inlägg om detta längre fram :)

RECEPT (2 portioner)

5 ägg
1 paket ekologiskt bacon
1 gul lök
smör att steka i
chilipulver
2 tomater
lite färsk oregano

Klipp ner baconet i en stekpanna. Stek tills baconet fått lite färg. Tillsätt då löken som du hackat fint och en smörklick. Stek lite till så att löken mjuknar lite. Blanda ihop äggen i en bunke och smaksätt med chilipulver. Häll över äggsmeten i stekpannan och se till så att bacon och lök fördelar sig jämnt över hela omeletten. Låt stå på svag värme tills äggen stelnat.

Servera med lite klyftade tomater och garnera med lite färsk oregano. En smörklick eller två på toppen smakar fint också!

Annonser

One thought on “Bättre än bulle

  1. Ping: 5 mättande frukostar med ägg | ekofilosophie

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s