Äventyrshelg :)

IMG_5349_S

I onsdags var det dags att packa väskorna för att ge sig ut på havet tillsammans med 13 andra okända personer. Vi bokade i våras in oss på en äventyrssegling med 65 fots segelbåten Celeste till Danmark!

Så spännande och kul att komma iväg lite längre och att få vara med på en så stor båt. 65 fot är cirka 20 meter… vår segelbåt är 8 meter. Masten på Celeste är ofattbara 32 meter, och på vår är den kanske 10. Fatta att det kändes helt enormt!

Vi stack iväg i torsdags vid lunch och seglade då till Läsö där vi låg över natten. På kvällen blev det en rejäl grillmiddag. Dagen efter seglade vi till Skagen där vi stannade över natten och avnjöt en god middag på Pakhuset. Nästa stopp blev Mollösund där vi hade kräftskiva på havskräftor. Tror det var de godaste kräftor jag ätit. Trots att alla vrålåt blev det över så man kunde få sig en kräfta eller två till lunch dagen efter.

Efter Mollösund seglade vi tillbaks till Göteborg och hemmahamnen i Långedrag.

Jag tycker det var en sjukt kul upplevelse! :) Det var bra vind och vädret var allt från ösregn och åska till sol och klarblå himmel. Vi hade bra fart hela tiden så seglingen blev verkligen varierande. Jag tycker att det var kul att det var så varierande väder så att jag verkligen fick känna på hur det är att segla på öppet hav. Sedan var det kul och lite mäktigt att styra båten också :)

Rent matmässigt hade vi sagt till innan att vi äter LCHF, och vi tog även med oss ett par paket smör, 3 kartonger ägg, lite edamer-ostar, nötter och färdiga pannbiffar. Jag kan säga som så att vi klämde i oss 36 ägg på två personer på tre hela dagar! Är nästan lite trött på ägg nu ;)

Det blev inte så många matbilder, eftersom man är så hungrig att man bara slänger i sig maten, plus att det är lite meckigt att fippla med en kamera under färd när båten lutar och har sig. Så, ni får nöja er med lite andra fina bilder och en bild på det gigantiska båtköket :)

IMG_5286_SJag agerar styrman

IMG_5250_S
Celeste i Skagen

IMG_5310_SMollösund

IMG_5314_SFin vy i Mollösund

IMG_5241_SBåtköket

IMG_5272_SFörrätten på Pakhuset i Skagen

IMG_5319_SHavskräftor i stora lass i Mollösund

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.