Skötselråd och goda rester

DSC_2979_S

Vi fick denna fantastiskt vackra orkidé i helgen när vi hade middagsbjudning hemma hos oss :) Jag har verkligen inte gröna fingrar när det gäller krukväxter. Alla växter hemma hos oss är gröna växter som är fetbladiga och behöver vattnas sporadiskt eller en gång i veckan… alltså ganska långt ifrån en uppsjö orkidéer;)

Så nu behöver jag tips och råd gällande hur jag ska få denna fina blomma att trivas och överleva? Jag har fått för mig att orkidéer ska vattnas sällan men att de då ska totalt dränkas i vatten. Rätt eller fel?

Ska den stå i solen eller i halvskugga? :)

Alla tips tas tacksamt emot :)

DSC_2975_S
Lite andra fina presenter :)

DSC_2990_SRester från buffén smakade mums dagen efter! Härligt att sitta ute i solen :)

Annonser

5 thoughts on “Skötselråd och goda rester

 1. kristina

  Hej ! Jag har just fått en Orkide att blomma om. Jag tror jag fick den nån gång i vintras, när den blommat klart klippte jag av stänglarna. Jag vattnade den varannan eller var tredje vecka, sänkte den helt i ytterkrukan ca 30 min kanske lite till, när jag såg att det kom en ny stängel på försommaren började jag ge den näring, Blomstra orkidenäring, en halv kapsyl till ytterkrukan, varannan eller var tredje vecka och i dag har en knopp slagit ut. Lycka till. Kristina

  Gilla

  Svara
 2. Paula

  Hej! Jag har två Orkide och jag vattnar dem ”en gång i veckan” så att jag sätter krukan under kranen och låter vattnet rinna över vattningsdelen (rötterna) allt överflödigt vatten får sen rinna bort innan jag sätter den tillbaka till ytterkrukan (den vill inte ha jämt blöta rötter ). Mina Orkides är i öst sidan och får morgon solen och den vill inte ha för stark sol hela dagen utan lite på morgonen räcker. Mina Orkides har blommat flera gånger och nu också har nya knoppar och en knopp har precis öppnat sig idag. Man behöver inte alltid klippa stjälkarna för vissa gör nya knoppar till dem. Men man ser det om det behövs, för då kommer dem torka ut och det växer nya stjälkar. Grattis till dig och god fortsättning med din fina blomma. Jag trodde också att detta blomsort skulle vara för svårt till mig men dessa har överlevt och blommat flera gånger redan. Lycka till ! Kram/Paula

  Gilla

  Svara

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.