Spännande kryddblandning!

DSC_2838_S

Jag hittade denna spännande kryddblandning när jag shoppade lite andra grejer på en internetbutik. Etiopisk mat är ju inte jättevanlig att man slänger ihop på lite måfå, men den lilla erfarenhet jag har av det etiopiska köket är att det är riktigt god och smakrik mat, men på ett milt sätt :)

Förra året när jag fyllde år var vi som vanligt ute och åt middag på min födelsedag och jag fick så klart välja restaurang :) Vi hade hört talas om och blivit tipsade om en Etiopisk restaurang i Göteborg och bestämde oss för att testa den (Restaurangen heter Simba och ligger nära Lilla Bommen). Jag åt etiopisk råbiff till förrätt och antilop till varmrätt, sambon åt alligator till förrätt och lamm till varmrätt. Riktigt gott var det, så jag rekommenderar verkligen stället ifall ni har vägarna förbi och vill testa mat från ett nytt land!

Eftersom jag verkligen gillade restaurangens mat så var det lite kul att snava över denna kryddblandning! Den ska användas i en gryta och det står att man ska låta grytan koka i minst 1,5-2 timmar för att kryddblandningen ska ge avsedd smak. Ser fram emot att göra en mustig höstgryta av denna :) Återkommer med recept lite längre fram!

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.