EKOLOGISKT, TRÄDGÅRD

Då var det dags!

DSC_2791_S

Redan dags för skörd av trädgårdens vinbär! Det gick fort känns det som, och jag tror de skördades senare förra året. Riktigt stora och fina verkar de ha hunnit bli också! :)

Jag plockade av i princip alla röda vinbär och kanske en tredjedel av de svarta. De svarta kan få mogna till sig lite till. Vi har två vinbärsbuskar och de ger verkligen mycket bär! Bären på bilden blev sex stycken fulla lådor med blandade bär som åker direkt in i frysen. Ljuvligt goda att äta solmogna var de också kan jag avslöja ;)

Jag ser även att det redan har blivit illröda rönnbär på träden bakom vår lilla bod. Dem brukar jag dock inte skörda utan de får sitta kvar på trädet som en vacker färgklick.

Äpplena har inte hunnit växa till sig så mycket än, så den frukten får skördas senare i höst. Samma sak gäller vindruvorna som brukar vara färdiga för skörd i september/oktober.

Hoppas även att alla mina gula lökar ska bli stora och fina som de blev förra året. De skördar jag först när blasten har vissnat ihop helt :)

Recept på lite efterrätter med bär hittar ni här –>

DSC_2771_S

DSC_2762_S

Annonser

3 reaktioner till “Då var det dags!”

  1. Hej! Det går att göra mycket av rönnbären också dessa är nämligen c-vitamin rika, har jag hört. Min tidigare hyresvärd sa att hon bruka göra marmelad av dem tillsammans med tomater, och jag fick sen även smaka detta och det var gott. Till dem som följer LCHF måste göra mer passande marmelad eller sylt, utan vanligt socker som hon gjorde. Hoppas du får mycket bär även i fortsättningen, om du brukar plocka blåbär, så dem börjar vara färdiga att plocka också. Ha det så bra. Kram/Paula

    Gilla

  2. rönnbärsgele går också ! Där ser man, att många glömmer dessa bär, även om möjligheterna är många att användas. Kram/ Paula

    Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.