Bästa sommarlunchen!

IMG_5101_S

Tanken var att jag skulle försöka mig på att göra så kallade kesoplättar i vårt lilla båtkök. Eftersom vi inte hade något fiberhusk i båten, som nog är bra att ha när man gör detta för att få lite stabilitet så att säga, blev det istället för plättar snarare en variant på omelett eller äggröra. Gott blev det i alla fall!

INGREDIENSER ( 2 portioner)

1 liten burk ekologisk keso
2 ekologiska ägg
salt och svartpeppar
smör till stekning
ett par skivor kallrökt lax
lite sallad

Jag brukar alltid välja kallrökt lax då den bara innehåller lax och salt. Tar man någon annan variant som tex varmrökt eller gravad är det allt som oftast som så att det slinker med lite socker eller något E-ämne på innehållsförteckningen. Det gäller att ständigt läsa på! :)

Blanda keso, ägg, salt och peppar väl i en bunke. Stek i smör ihop till en lösare omelett eller äggröra. Ät tillsammans med ett par skivor kallrökt lax och lite sallad eller någon annan grönsak. Omeletten får en lite matigare och segare konsistens på grund av keson som också ger en mild ostsmak till rätten.

Somrigt, lätt och gott! :)

Annonser

One thought on “Bästa sommarlunchen!

  1. Ping: Liten tur med god mat :) | ekofilosophie

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s