Ösa med smör :)

DSC_2486_S

I matlagningsprogram ser man alltid kockarna stå och ösa det som steks i smör. Jag tänkte att jag skulle testa detta när jag stekte lite karrékotletter för att se om det blev godare och saftigare :)

Jag tycker nog att det blev både godare, saftigare och snyggare resultat med denna smörösning än om man bara steker köttet på vanligt sätt :) Taktiken är att ha rejält med smör och en panna som inte är alltför het så att smöret blir bränt. Jag stekte köttet på bägge sidor först och sedan öste jag med smöret på bägge sidor tills köttet fått fin färg. Jag stekte i gjutjärnspanna och tog bara en vanlig sked och öste med. Köttet kryddade jag med salt, svartpeppar och lite chilipulver.

Till köttet stekte jag upp lite gul lök, lite blast från färska gula lökar, ett par hackade vitlöksklyftor samt lite salt och peppar. Till denna smörorgie tog jag för säkerhets skull en klick smör blandat med lite färsk koriander :)

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s