Mättande macka

DSC_2475_s

En äggmacka är ju aldrig fel, särskilt inte om dessutom mackan delvis är gjord av ägg ;) Relativt proteintät macka med andra ord :) Variera mackan med olika röror på toppen eller ät den med bara lite smör och ett skivat ägg.

INGREDIENSER (5 mackor)

Mackor
1/2 stort blomkålshuvud
4 ägg
ca 2 teskedar fiberhusk
1/2 tesked fänkålsfrön
1/2 tesked kumminfrön
lite salt och svartpeppar
smör att steka i

Pålägg
1 skivat ägg per macka
lite majonnäs smaksatt med gult currypulver, salt, svartpeppar och lite hackad purjolök (den gröna delen)
lite färsk bladspenat att garnera med

Skär blomkålen i mindre bitar och kör dem sedan i en mixer eller liknande så att det blir som ett fint mjöl. Lägg blomkålsmjölet i en bunke och knäck i äggen. Tillsätt kryddorna och fiberhusket. Rör runt och låt stå och tjocka till sig ett tag.

Ta en stekpanna och lägg i en klick smör som får smälta. Klicka i och bred ut smeten så att den får storleken av en amerikansk pannkaka (mellan 10-15 cm i diameter skulle jag tro, vilket det blir om du tar cirka en deciliter smet). Stek bröden gyllenbruna på bägge sidor.

Låt bröden svalna lite och lägg sedan på pålägget :)

Annonser

3 thoughts on “Mättande macka

 1. Berit N

  Det här receptet hittade jag på två ställen här på din blogg så jag har nog skrivit en kommentar på ”det andra stället” också. MYCKET GODA!! Går dock inte att bre smör på, jag fick i all hast röra ihop norrmejeriers Norrgott (bordsmör typ Bregott), majonnäs, grädde (ovispad) och Trocomare örtsalt. Det gick bra men vi fick äta dem med kniv och gaffel. Nog är det väl mer amerikansk pannkaka över dem. Men, som sagt, goda och mättande.

  Gilla

  Svara
  1. Sophie Inläggets författare

   Vad gäller smöret så är tipset att ta rumsvarmt smör så går det lätt att bre på, eller så kör du kyldkåpskallt smör några sekunder i mikron så blir det mjukt och fint också :)

   Var ett tag sen jag gjorde dessa nu, men mitt minne är att de brukar gå att äta med handen som bröd. Testa äta dem kylskåpskalla kanske eller låta fiberhusket svälla lite mer innan du steker dem, gör dem lite tjockare eller vik dem dubbla när du äter dem :)

   Hoppas de blir bättre nästa gång! :)

   Gilla

   Svara
 2. Ping: Testa en ny frukost – 3 förslag! | ekofilosophie

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s