Strikt midsommar, går det?

DSC_2219_S

Ja men visst funkar det! :) Till midsommar tänker jag vara ”superstrikt” och göra egen sill samt vägra äta den midsommartårta som bjuds ;) Jag är helt enkelt inte sugen på att göra avsteg från min rätt strikta LCHF-kost :) Superstrikt i det avseendet att jag tänker köra LCHF och inte göra undantag och äta ”vanlig” sill och ”vanlig” tårta, sen är det så klart inte superstrikt i det avseendet att jag nollar dagens kolhydratintag… men man ska ju inte gå till överdrift. ;) Tanken är helt enkelt att äta traditionell midsommarmat fast på LCHF-vis :)

Vill du också testa? Läs receptförslagen nedan! :)

Vi firar med en massa andra par och en drös barn och det är ju sill-orgie och tårtkalas så det står härliga till (vilket det väl ska vara!?). Jag tänker dock ta med egen sillburk och istället för tårta bara äta jordgubbar och vispad grädde.

I övrigt blir det så klart något grillat kött, min goda LCHF-couscous och som sås tänker jag göra en chilimajonnäs. Sillen tänker jag smaksätta med egenodlad dill och gul lök. Vill ni tugga på något till en fördrink så kan ni göra lite rostade nötter –> eller varför inte en lax- och parmesan ”snitt” –>

Trevlig midsommar & ha en fin helg allihopa!

DSC_1884_s
Lite rostade nötter att mumsa på till fördrinken kanske? :) Recept här –>

DSC_0335
Recept på inlagd sill hittar ni här –>

DSC_1236_S
Recept på min LCHF-couscous på blomkål hittar ni här –>

DSC_1518_S
Recept på min chilimajonnäs hittar ni här –>

jordgubbar
Helt enkelt bara färska jordgubbar med vispad grädde. Smaksätt gärna grädden med lite äkta vaniljpulver eller lite kardemumma :)

 

Annonser

One thought on “Strikt midsommar, går det?

  1. Ping: Premiär x 2 | ekofilosophie

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s