Ljummen sallad perfekt till grillat

IMG_1233_S

Denna lite matigare sallad är ett gott tillbehör till grillat, kanske något att testa till midsommar eller någon av sommarens alla grillmiddagar? :) Eller varför inte bara äta salladen som den är tillsammans med lite parmaskinka eller kallrökt lax? Mums! :) Funkar också bra som en av många rätter på en somrig buffé!

INGREDIENSER

1 zucchini
1 påse färsk babyspenat
lite rädisor
1 getost i ”rulle”
lite grovhackade valnötter
2 grovhackade vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
smör att steka i

Skiva zucchinin i halvcirklar. Stek i smör tillsammans med den hackade vitlöken, lite salt och svartpeppar. När zucchinin blivit mjuk lägger du i lite rädisor (som du eventuellt delar på mitten om de är stora). Låt det fräsa ihop en liten stund.

Skär under tiden getosten i mindre bitar och hacka en näve valnötter lite grovt. Lägg upp zucchiniblandningen i en djup tallrik, lägg över osten och valnötterna och blanda runt. Det sista du gör är att lägga i bladspenaten och blanda om, sedan är det klart att servera! Gott och enkelt! :)

Annonser

2 thoughts on “Ljummen sallad perfekt till grillat

  1. Ping: LCHF-påsk: receptförslag! | ekofilosophie

  2. Ping: Lätta luncher – salladstips x 5! | ekofilosophie

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s